ЗА МЕСТНОСТТА

За местността zamestnostta_1.jpgЗа местността zamestnostta_3.jpgЗа местността zamestnostta_5.jpgЗа местността zamestnostta_6.jpgЗа местността zamestnostta_7.jpgЗа местността zamestnostta_8.jpgЗа местността zamestnostta_9.jpgЗа местността zamestnostta_91.jpgЗа местността zamestnostta_92.jpg

Старозагорски минерални бани е национален балнеолечебен курортен комплекс в община Стара Загора, на 10 км от Стара Загора. Разполага с над 20 хотела привлекателни с възможностите за климато и балнеолечение.

В курорта се намира местността Богородична стъпка - скално образувание наподобяващто отпечатък оставен от женски крак, който според легентата е оставен от самата Богородица. По този повод е изграден параклис, а мястото се счита за свято и лековито. От тракийско време има два жертвени олтара, а разкопки са разкрили древноримска баня.

Изградени са много модерни и луксозни балнеоложки комплекси, които са изходен пункт за връх Момини гърди, което предразполага за екотуризъм по различни маршрути. Оформена е и вилна зона на Стара Загора. Изграден е и параклис, наречен "Рождество Богородично".

Хотел “Августа Траяна” се намира в сърцето на комплекса, заобиколен от красиви борове и друга широколистна и иглолистна растителност.